Magazine Renaissance van het Platteland

Nederland is een geweldig land om in te wonen, te werken en te leven. We hebben elkaar hard nodig om dat zo te houden. In Europa en dus ook in Nederland trekt de bevolking naar de stad. Zo zullen onze vier grootste steden volgens het CBS in 2030 gemiddeld 15% meer inwoners tellen dan nu. De kleine, perifeer gelegen gemeenten zullen verder krimpen en sommige delen van het platteland zullen leeglopen. De overheid heeft hier op dit moment geen visie en passend antwoord op. Daarom zijn de handen ineen geslagen door Leisurelands, ZLTO, Brabants Particulier Grondbezit, Federatie Particulier Grondbezit, HAS Hogeschool, Stichting Innovatie Recreatie & Ruimte (STIRR) en Innocity om anderen te prikkelen, inspireren en mobiliseren.

Een vitaal platteland is naar onze mening van groot belang voor een ‘leefbare toekomst’ van Nederland. Met veel trots presenteren wij dan ook: Renaissance van het Platteland, een platform voor verbinding tussen stad en platteland waarin het creëren van meer beweging voor de diverse uitdagingen, die we in Nederland zien, centraal staat.

We willen snelheid en beweging brengen door regio’s te inspireren, overheden te prikkelen en waar mogelijk een duwtje in een bepaalde of andere denkrichting te geven. Wij inspireren u graag op de zoektocht naar een nieuwe verhouding tussen stad en platteland.

Wie achter dit initiatief zitten, wat we doen en vooral waarom we dit doen, leest u in het magazine dat u hieronder kunt downloaden.

Veel leesplezier en inspiratie toegewenst!

magazine-renaissance-van-het-platteland

Namens de initiatiefnemers:

Erik Droogh, Leisurelands
Jan Hak, Brabants Particulier Grondbezit
Hans Hillebrand, Stichting Innovatie Recreatie & Ruimte
Hans Huijbers, ZLTO
Dick Pouwels, HAS Hogeschool
Roel Robbertsen, Federatie Particulier Grondbezit
Ger Swinkels, Innocity

Klik hier om het magazine te bekijken.