Masterclass ‘Gelukkig, buiten de stad?’ van start

In samenwerking met HAS Hogeschool wordt door de beweging Renaissance van het platteland een masterclassserie onder de naam ‘Gelukkig, buiten de stad?’ georganiseerd. Op 23 maart vond de aftrap plaats.

Ruim 40 enthousiaste studenten en oud-studenten van de HAS gaan de uitdaging aan om na vijf avonden een advies te formuleren over nieuwe kansen voor het platteland. Samen met nog 20 andere genodigden was het gisteravond dus volle bak in AgriFoodPlaza in Den Bosch.

Na een lekker stamppotbuffet van Van Roessel catering hebben we eerst geluisterd naar een inleiding van Dick Pouwels die vanuit zijn verleden op het Groningse land een brug legde na de uitdagingen voor de toekomst van het platteland en de relatie met de stad. Daarna nam ‘polderprof’ Klaas Hemke van Meekeren ons mee op een inspirerende tocht langs ideeën en lopende initiatieven van burgers en boeren om het buitengebied weer bijzonder te maken.

Daarna gingen we met Braining the future aan de slag! Vijf stappen in vijf avonden moet uiteindelijk leiden tot een advies. Op deze eerste avond werd al driftig gesproken en gebrainstormd.

Gelukkig buiten de stad